Apie mus

ŽEMAITIJOS PIENAS – viena didžiausių pieno perdirbimo įmonių Lietuvoje, įkurta 1924 metais Telšiuose. Mūsų aukštos kokybės produkcija vertinama tiek Lietuvoje, tiek eksporto rinkose, puoselėjant ilgametes tradicijas ir inovacijas.

Misija

Kurdami skanius ir unikalius produktus, numatyti vartotojų ateities poreikius šiandien. Atstovauti Žemaitijos krašto kultūrą pasaulyje. Būti patraukliems darbuotojams, visuomenei ir aplinkai. 

Vizija

Nepaliaujamai kurti pridėtinę vertę Pirkėjui ir Įmonei, išsaugant esamus Klientus ir pritraukiant naujus, užtikrinant aukščiausio lygio produktų kokybę nuo lauko iki lentynos.

Bėgant metams ir konsultuojantis su geriausiomis Europos ir JAV firmomis, didžiausią dėmesį skiriant naujoms technologijoms diegti, naudojant pažangiausią pasaulyje membraninę pieno valymo technologiją „Bactocatch“, išsiplėtė gaminamų produktų įvairovė, pagerėjo jų kokybė. 1995 metais Lietuvos Respublikos Valstybinė veterinarijos tarnyba, patikrinusi ŽEMAITIJOS PIENĄ, nustatė, kad įmonė atitinka veterinarijos reikalavimus ir 1995 07 20 įsakymu Nr.4-104 „Dėl veterinarinės priežiūros numerių suteikimo“ suteikė valstybinės veterinarijos priežiūros numerį LT 78-01 P.

2009 metų viduryje bendrovei buvo suteikti ISO 9001 kokybės vadybos ir ISO 22000 maisto saugos sistemų sertifikatai. Juos gavo ir įmonių grupei priklausančios bendrovės „Klaipėdos pienas“ ir „Šilutės Rambynas“.

Įmonė pagal įdiegtą savikontrolės sistemą griežtai kontroliuoja žaliavą, gamybos procesus ir atlieka galutinio produkto laboratorinius tyrimus. Kasdieniai tyrimai atliekami Nepriklausomų tyrimų laboratorijoje, kuri 2006 metais pirmoji maisto pramonės laboratorija Lietuvoje akredituota Vokietijos akreditavimo biuro DAkkS pagal tarptautinius standartus LST ISO/IEC 17025. 2011-aisiais laboratorija sėkmingai perakredituota.

Pagrindiniai uždaviniai

Užtikrinti gaminių kokybę ir saugą. Siekiame atitikti visus įmonei taikomus teisės aktus, norminius dokumentus bei suinteresuotų pusių reikalavimus, kad mūsų gaminiai būtų aukščiausios kokybės ir saugūs vartoti.

Tausoti aplinką. Mažiname medžiagų ir energijos sąnaudas visuose gamybos etapuose, siekdami tausoti aplinką ir prisidėti prie tvarios plėtros.

Garantuoti maisto saugą. Užtikriname maisto saugą visoje tiekimo grandinėje nuo žaliavos priėmimo iki galutinio pateikimo vartotojams, kad mūsų produktai būtų saugūs ir kokybiški.

Laiku aprūpinti vartotojus ir klientus visaverčiais, kokybiškais ir saugiais maisto produktais.

Nuolat tobulinti gamybą ir produkciją. Investuojame į gamybos technologijų ir produkcijos tobulinimą, kad galėtume pasiūlyti inovatyvius ir kokybiškus produktus.

Darbuotojų gerovė ir profesinis tobulėjimas. Skatiname darbuotojų profesinį tobulėjimą ir rūpinamės jų gerove, kad mūsų komanda būtų motyvuota ir kompetentinga.

Inovacijos ir lyderystė rinkoje. Siekiame būti rinkos lyderiais, nuolat investuodami į inovacijas ir ieškodami naujų sprendimų, kad galėtume pasiūlyti geriausius produktus mūsų klientams.

Per daugelį metų sukaupta patirtis ir unikalios receptūros leidžia vartotojams pateikti platų, puikiu skoniu ir aukšta kokybe pasižyminčių produktų, asortimentą. Šiandien įmonė gamina daugiau nei 200 vartotojų jau pamėgtų produktų - nuo ekologiškos produkcijos DOBILAS, iki unikalaus, legendomis apipinto, kietojo sūiro DŽIUGAS. Atsižvelgiant įį vartotojų poreikius nuolat tobulinamas produkcijos asortimentas. Prekės ženklo "Magija" produktai nuo pat jo atsiradimo pelnė vartotojų pasitikėjimą ir stulbinantį populiarumą - šiandien "Magija" asortimentą sudaro klasikinė, pienišku šokoladu aplietų surelių linija, taip pat ir inovatyvi, baltymais ir kolagenu praturtintų sūrelių linija "PROTEIN M". 

Pirkėjai pamėgo ir fermentinius, lydytus sūrius, plėšomas sūrio dešreles, kurių žinomumas didinamas ne tik dėl jų ypatingo skonio, bet ir nuotaikingų renginių ir rekordų - nuo 2011 metų Baltijos šalyse pradėtas rengti Pik-Nik plėšomų dešrelių plėšymo čempionatas "Pasiplėšom!", kuriame rungiasi vikriausi plėšomų dešrelių plėšytojai. "Pik-Nik" vardas garsinamas ir įvairiais rekordais - siekta pagaminti ilgiausi` sūrio dešrelę: 2011 m. pagaminta 384,92 metrų ilgio sūrio dešrelė, o 2022 m. rekordas pagerintas - pagaminta 699,56 metrų ilgio sūrio dešrelė. 2022 m. taip pat vykdytas masiškiausio "Pik-nik" sūrio dešrelių valgymo rekordas - vienu metu "Pik-Nik" sūrio dešreles valgė daugiau nei tūkstantis vaikų! 

Džiugas“ - išskirtinis kietasis sūris, gaminamas pagal senas tradicijas ir ilgametę patirtį. Jo intensyvus skonis ir unikalus aromatas pelnė daugiau nei 90 tarptautinių apdovanojimų. Tai aukščiausios kokybės produktas, vertinamas gurmanų ir mėgstamas sūrio entuziastų visame pasaulyje.

Įmonės tituluočiausias gaminys

Kietasis sūris DŽIUGAS - pelnęs net 90 tarptautinių apdovanojimų, bylojančių apie šio legendinio sūrio nepriekaištingai įvertintą skonį bei aukštą kokybę. Kietasis sūris DŽIUGAS turi ne tik saugomą geografinę nuorodą, kuri patvirtina, kad sūris gali būti gaminamas būtent čia, įmonėje "Žemaitijos pienas", bet ir yra įvertintas SUPERIOR Taste Award, DLG, Anuga ir kitais svarbiais ir skonio gurmanų vertinamais apdovanojimais.

Šiuo metu bendrovėje dirba
Šiuo metu bendrovėje dirba daugiau kaip 1280 profesionalių ir kūrybingų darbuotojų, kurių indėlis, optimizmas ir išmintis leidžia įmonei siekti ambicingų tikslų. Nepriekaištingas darbas yra bendrovės vizitinė kortelė, liudijanti apie „Žemaitijos pieno“ patikimumą ir solidumą. Mūsų gaminiai ne tik įsitvirtina šalies rinkoje, bet ir garsina Žemaitijos kraštą bei Lietuvą pasaulyje.
 
"Žemaitijos pienas"
šimtmečio metai

2024 metai įmonei „Žemaitijos pienas“ - ypatingi. Šiemet minime ypatingą sukaktį – prieš šimtą metų pradėjo veikti Telšių pieninė, kurioje buvo gaminama grietinė, grietinėlė, varškė ir sviestas. Puoselėdami iš kartos į kartą perduodamas tradicijas ir įtraukdami inovacijas, naudodami Žemaitijos krašto meistrų patirtį, mes išaugome iki vienos didžiausių ir moderniausių pieno perdirbimo įmonių Lietuvoje. Žinios ir tradicijos, perduodamos iš kartos į kartą, meilė darbui ir atsidavimas tam, kas svarbu, yra tai, kuo vadovaudamiesi žengiame į naują šimtmetį.

A2 pienas -
pirmasis Baltijos šalyse

2023 m. gegužę išleistas inovatyvus produktas - pirmasis Baltijos šalyse pienas be laktozės ir A1 baltymo -"A2 pienas be laktozės", kuris yra ypatingas tuo, jog jame nėra A1 baltymo, sukeliančio nemalonius, panašius į laktozės netoleravimo, pojūčius. Nuo šiol pienas ir vėl "draugiškas" visiems!

Sūriui Džiugas -
Europos Komisijos saugoma geografinė nuoroda!
  • Europos Komisija „Žemaitijos pieno“ įmonėje gaminamam sūriui
  • DŽIUGAS suteikė saugomos geografinės nuorodos statusą.
  • Šiuo metu Lietuva turi jau aštuonis produktus, ženklinamus visoje
  • Europoje atpažįstamais ir vertinamais kokybės ženklais: saugomos kilmės vietos nuorodos (SKVN), saugomos geografinės nuorodos (SGN) arba garantuoto tradicinio gaminio (GTG).
DŽIUGAS -
Metų prekės ženklas 2018

„Metų prekės ženklas 2018“ konkurse gautas aukščiausias ilgo ir nuoseklaus darbo įvertinimas. Už itin aukštą išskirtinumo, ir pasitenkinimo rodiklį, ir puikų rekomendavimo indeksą DŽIUGAS pripažintas geriausiu metų prekės ženklu Lietuvoje.

Crystal taste award 2016

Šis apdovanojimas suteikiamas tik tiems produktams, kurie 3 metus iš eilės gauna aukščiausią 3 žvaigždučių įvertinimą aklose degustacijose ir viršydami 90% balsų ribą. 2016 metais birželio 2 dieną iš The International Taste & Quality Institute būstinės Briuselyje atėjo patvirtinimas, kad kietojo sūrio „Džiugas Gourmet“, brandinto 36 mėnesius skonis ir kokybė šį kartą įvertinti aukščiausiu, Krištolinio skonio apdovanojimu (Crystal taste award).

Sūris DŽIUGAS
dovanų Vokietijos kanclerei

2013 Vokietijos kanclerei Angelai Merkel net trečią kartą laimėjus rinkimus, mūsų prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino ją su pergale, įteikdama sūrį „Džiugas“, savo skoniu laimėjusį ne tik Lietuvos, bet ir ES gyventojų širdis.

Sūrio DŽIUGAS
krikštas

Žemaičiai vaiko krikštynų proga žymėdavo sūrio galvą, kuri vėliau būdavo brandinama 3-4 metus. Tai simbolizavo pirmuosius vaiko metus, kai jam reikia ypatingai daug meilės ir priežiūros. 2010 metų liepos 10 dieną Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus ir ponia Alma Adamkienė tapo savotiškais sūrio „Džiugas“ krikštatėviais – pasirašė ant jo „krikšto liudijimo", pažymėdami tris sūrio galvas specialiu spaudu.

Nuo piešinių iki ekologiškų produktų DOBILAS

Kartais produkto idėja gimsta visai apie jį negalvojant – 2006 metais „Žemaitijos pienas“ paskelbė akciją – vaikų piešinių konkursą „Laimingos karvutės pavasaris“. Konkurso rezultatai taip įkvėpė darbuotoju, kad 2007 metais buvo pradėta ekologiškų pieno produktų DOBILAS gamyba.

Dakks akreditacija.

Lietuvai tapus Europos sąjungos nare, „Žemaitijos pienui" laikotarpis nuo 2004 metų tapo naujos strategijos etapu. Ir jau po dviejų metų „Žemaitijos pieno“ laboratorija tapo pirmąja Lietuvoje, kurią Vokietijos akreditavimo biuras DAkkS akreditavo pagal tarptautinius standartus LST ISO/IEC 17025.

AB „Žemaitijos pienas“ savo gaminamais produktais jau daugiau kaip 20 metų remia Kaltinėnų senelių globos ir slaugos namus bei yra daugelio socialinių akcijų iniciatorius. Įmonė taip pat rūpinasi mažaisiais vartotojais – Telšių rajono antrokėliai noriai dalyvauja organizuojamoje akcijoje „Telšiuose antrą klasę baigi – plaukti moki“, kurios sumanytoja ir rėmėja yra AB „Žemaitijos pienas“. Be to, įmonė palaiko ir remia ne tik Telšių kultūrinius renginius, bet ir sporto čempionatus bei kitus renginius Telšiuose ir Lietuvoje, todėl bendrovės vardas tariamas daugelyje rajono ir šalies renginių.