Receptai
Eklerai, įdaryti sūrio DŽIUGAS kremu
Desertai

Eklerai, įdaryti sūrio DŽIUGAS kremu

  • Pagaminimas: 60
  • Sudėtingumas:
  • Porcijos užteks:

Paruošimas

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

Puode užvirinkite vandenį su sviestu, įberkite druskos. Kai vanduo užvirs, o sviestas visiškai ištirps, po truputį suberkite miltus, nuolat maišykite. Tešla turėtų tapti puti, nelipti prie puodo sienelių. Palikite 5-7 minutes atvėsti. Tada įmuškite kiaušinius, išmaišykite elektriniu plakikliu.

Eklerų tešlą sudėkite į konditerinį maišelį. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite pyragėlius, pašaukite į orkaitę, kepkite 10 minučių. Tada sumažinkite kaitrą iki 170 laipsnių ir kepkite kol pyragaičių viršus ims rusti (maždaug 10 min.). Tada ištraukite pyragaičius ir palikite vėsti.

Kremui skirtą grietinėlę ir sviestą užvirinkite ir nukelkite nuo kaitros. Suberkite sūrį „Džiugas“, išmaišykite, kol ištirps. Tada dalimis supilkite kiaušinio trynį, nuolat maišykite. Vėl statykite puodą ant kaitros. Suberkite citrinos žievelę, kmynus, kaitinkite ir nuolat maišykite. Kai pajusite, kad kremas ima tirštėti, nukelkite nuo kaitros ir palikite vėsti.

Atvėsusį kremą sukrėskite į konditerinį švirkštą, kiekvieno pyragaičio šone švirkštu pradurkite nedidelę angelę ir pro ją sušvirkškite kremą.