Receptai
Lietuviški šaltibarščiai
Sriubos

Lietuviški šaltibarščiai

  • Pagaminimas: 20
  • Sudėtingumas:
  • Porcijos užteks:

Paruošimas

  1. Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais.
  2. Agurkus supjaustykite nedideliais simetriškais gabalėliais. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus.
  3. Nuo burokėlių nusunkite skystį ir sukrėskite juos į didelį dubenį. Suberkite smulkintus agurkus, žalumynus, supilkite ant viršaus ŽEMAITIJOS šaltibarščių kefyrą. Jei mėgstate skystesnius šaltibarščius, galite šiek tiek atskiesti ŽEMAITIJOS pienu iki reikiamos konsistencijos. Pagal skonį pasūdykite.
  4. Tiekite atvėsintus su karštomis bulvėmis.