Receptai
Krepai su sūriu „Džiugas“, migdolais ir saulėje džiovintais pomidorais
Pagrindiniai patiekalai

Krepai su sūriu „Džiugas“, migdolais ir saulėje džiovintais pomidorais

  • Pagaminimas: 60
  • Sudėtingumas:
  • Porcijos užteks:

Paruošimas

Kiaušinius išplakite su aliejumi ir druska, supilkite pieną, išmaišykite. Suberkite miltus, išmaišykite ir palikite tešlą pastovėti 30 min.

Gerai įkaitinkite keptuvę, patepkite riebalais. Užpilkite samtelį krepų tešlos, paskirstykite po visą keptuvę, kepkite kol krepo viršus taps sausas, tada apverskite, 10 sekundžių pakepkite kitą pusę ir atsargiai perkelkite krepą ant lėkštės. Taip iškepkite 6 krepus.

Iš anksto pasigaminkite padažą. Nedideliame puode pakaitinkite grietinėlę iki virimo, sumažinkite kaitrą ir pavirkite grietinėlę 7-10 min., kol maždaug pusė skysčio nugaruos. Tada įmaišykite sūrį „Džiugas“, pipirus ir nukelkite nuo kaitros.

Visus įdarui skirtus ingredientus sumaišykite dubenėlyje. Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus sviesto. Įdarą išdalinkite ant kiekvieno krepo (maždaug po 2 šaukštus), sulankstykite (trikampėliais, stačiakampiais arba voleliu) ir apkepkite svieste iš abiejų pusių.

Krepus patiekite apšlakstytus grietinėlės ir sūrio „Džiugas“ padažu, pabarstykite migdolų drožlėmis.