Receptai
Trinta pomidorų sriuba
Sriubos

Trinta pomidorų sriuba

  • Ingredients
  • Ekologiška natūrali grietinė DOBILAS 30% rieb. 330 g 5 šaukšteliai
  • Paprika 3 vnt.
  • Svogūnas (vidutinis) 1 vnt.
  • Česnakas 3 skiltelės
  • Daržovių sultinys 500 ml
  • Citrina 1 vnt.
  • Čiobreliai 1 šaukštelis
  • Aliejus 50 ml
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
  • Konservuoti pomidorai 500 g
  • Pagaminimas: 60
  • Sudėtingumas:
  • Porcijos užteks:

Paruošimas

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite karštoje orkaitėje, tada perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odeles.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suverskite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apie 8 min. pakepinkite, kad dailiai pagelstų. Tada sudėkite trintus pomidorus, nuluptas paprikas, kiek pakepinkite, masę sukrėskite į puodą su sultiniu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 30min.

3. Sriubą išplakite elektriniu plakikliu, supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus čiobrelius ir išpilstykite į lėkštes.

4. Puoškite svogūnų laiškais ir rožiniais pipirais.

Tiekite su baltos duonos skrebučiu ir grietine.