Receptai
Risoto su grybais
Pagrindiniai patiekalai

Risoto su grybais

  • Pagaminimas: 120
  • Sudėtingumas:
  • Porcijos užteks:

Paruošimas

Didelėje gilioje keptuvėje išlydome pusę sviesto, supilame aliejų ir pakepiname susmulkintą česnaką bei svogūną, kol gražiai pagels. Tada supilame ryžius ir pastoviai maišydami kepiname apie 2-3 minutes. Supylame vyną ir maišome, kol vynas visas susigers į ryžius.

Susigėrus vynui, atėjo eilė sultiniui (jį pačioje pradžioje pasigaminame sultinio kubelius užpildami verdančiu vandeniu). Užpilame du nedidelius samtelius vyno ant ryžių ir pastoviai maišome, kol vėl neliks skysčio, tada vėl du samtelius užpilame, vėl maišome kol skysčio nebeliks, vėl du samtelius užpilame ir taip, kol pasibaigė sultinys.

Tuo pačiu pasigaminame grybus kitoje keptuvėje (Supjaustome pievagrybius plonomis riekelėmis ir kepame ant sviesto, kol skystis išgaruos (sudedame petražoles ir krapus, dar šiek tiek druskos)). Jei gaminsite su voveraitėmis, jų nepjaustykite, labai gražiai atrodo sveikos. Paruoštus grybus sudedame į ryžius, suberiame sūrį DŽIUGAS, viską išmaišome, uždengiame dangčiu keptuvę ir dar palaikome išjungus ugnį apie 5 min.

Skanaus!