Receptai
Cukinijų blynai su varške
Pagrindiniai patiekalai

Cukinijų blynai su varške

  • Ingredients
  • ŽEMAITIJOS pusriebė varškė (180 g) 180 g
  • Krapai 0,5 vnt.
  • Cukinijos 100 g
  • Kvietiniai miltai 15 g
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Alyvuogių aliejus 3 ml
  • Sūdyta, pjaustyta lašiša 60 g
  • Kiaušiniai (maži) 1 vnt.
  • Pagaminimas: 30
  • Sudėtingumas:
  • Porcijos užteks:

Paruošimas

Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, įmušame kiaušinius, įtrupiname varškę, pamaišome. Įdedame miltų, druskos, pipirų ir krapų. Kepant į blyno vidų įdedame lašišos gabaliuką. Dėmesio! Kadangi druska pradės iš cukinijos leisti vandenį, tai antras blynų užliejimas gali pasirodyti truputį skystesnis, t.y. gali norėtis įdėti papildomai miltų, jei labai suskystės tešla, tai galima truputėlį jų įdėti, pusę šaukšto.