Receptai
BROKOLIŲ PICA SU SŪRIU DŽIUGAS® IR PUTPELIŲ KIAUŠINIAIS
Pagrindiniai patiekalai

BROKOLIŲ PICA SU SŪRIU DŽIUGAS® IR PUTPELIŲ KIAUŠINIAIS

  • Pagaminimas: 30
  • Sudėtingumas:
  • Porcijos užteks:

Paruošimas

Brokolio žiedynus nupjaustykite, sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite, kad taptų panašūs į ryžius. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite brokolių „ryžius“, išmaišykite ir palikite kaisti ant nedidelės kaitros 15–20 min. – kad išgaruotų drėgmė. Orkaitę įkaitinkite iki 200 0C temperatūros. Kai brokolių „ryžiai“ bus sausi, suberkite juos į dubenį, įmuškite kiaušinius, sudėkite abiejų rūšių tarkuotą sūrį, įberkite druskos, viską išmaišykite. Taip paruoštą pagrindo masę išverskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šaukštu suformuokite apvalų paplotį. Neišsigąskite, jis bus šiek tiek birus – kol kas taip ir turi būti. Pašaukite į orkaitę, kepkite apie 15 minučių, kol pamatysite, kad krašteliai ima ruduoti. Tada picos pagrindą ištraukite, apiberkite įdarui skirtu sūriu, įmuškite putpelių kiaušinius, uždėkite aitriosios paprikos griežinėlių ir vėl pašaukite į orkaitę. Kepkite 3–4 minutes, kol sūris išsilydys, o putpelių kiaušiniai iškeps. Patiekite papuoštą bazilikų lapeliais.