Technologijos

 

Pienas – greitai gendantis produktas. Švarus pienas ilgiau išlieka šviežias, nes netinkamai išvalytame piene greitai dauginasi bakterijos ir jis genda. Norint pailginti pieno vartojimo terminą, pienas dažniausiai pasterizuojamas – kaitinamas, apdorojamas aukštoje temperatūroje. Tačiau taip apdorojant pieną, žūva ne tik bakterijos, bet ir visi vitaminai bei mikroelementai. Pienas lieka tik bevertis baltas skystis.

Nuo 1997 m. AB „Žemaitijos pienas“ naudoja pažangiausią pasaulyje keraminę „Bactocatch“ technologiją. Šios technologijos veikimo principas - valymas membraniniais filtrais, kurie praleidžia pieno baltymus bei kitas sudedamąsias pieno dalis, tačiau patikimai sulaiko kenksmingas bakterijas.

Pienas, pratekėjęs pro šiuos filtrus, išvalomas net 99,99 % švariau tuo pat metu išsaugant visas vertingas pieno maistines bei skonio savybes, todėl gamyboje nenaudojami nitratai ir nereikia kaitinti pieno aukštesnėje temperatūroje. Iš tokio pieno pagaminti produktai yra puikios maistinės vertės bei kokybės.

Taigi, „Bactocatch“ technologijos dėka tik AB „Žemaitijos pienas“ gamina sūrius be nitratų, natūralius ir sveikus pieno desertus.